Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Schaamlipcorrectie

schaamlippen verkleinen

Sommige vrouwen zijn niet tevreden over hun vagina, meer bepaald over hun schaamlippen. Meestal liggen esthetische klachten aan de basis, soms praktische. Een schaamlipcorrectie is een ingreep die meer en meer uitgevoerd wordt in ons gezondheidscentrum.

Wanneer opteert u voor een schaamlip correctie?

Schaamlippen zijn een weinig besproken onderwerp. Toch worden schaamlipcorrecties steeds vaker gevraagd. Een vaginale verkleining, een maagdenvlies reconstructie, een verkleining van de kleine of grote schaamlippen: het zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke schaamlipcorrecties bij Delta Clinic.

Schaamlipcorrectie kan nodig zijn om praktische redenen want grote schaamlippen kunnen ongemakken met zich meebrengen. Misschien ervaart de patiënte hinder, bijvoorbeeld bij het dragen van strakke kledij, of bij het fietsen of andere fysieke activiteiten. Dan is een schaamlipcorrectie de beste oplossing. Schaamlipcorrecties worden echter steeds vaker (ook) om esthetische en psychische redenen uitgevoerd.

Schaamlipcorrectie van zowel de kleine als de grote schaamlippen

Zowel de binnenste (kleine) als de buitenste (grote) schaamlippen kunnen gecorrigeerd worden.

Een schaamlipverkleining of -correctie van de binnenste schaamlippen is de meest frequente ingreep en kan leiden tot een verbetering, zowel van het genitale uiterlijk als van de mentale zelfzekerheid.

Tijdens een schaamlipcorrectie verwijdert de plastisch chirurg het overtollige schaamlipweefsel door electrocoagulatie, waardoor meteen alle bloedvaatjes gedicht worden zodat er weinig bloedverlies is. Daarna hecht hij de wonde met oplosbare draad, wat bijdraagt aan een spoedig herstel. Ofwel kort de chirurg de uitstulpende binnenste schaamlippen onder plaatselijke verdoving in door de uitstulpingen aan te tekenen en weg te snijden. De patiënte kan dezelfde dag naar huis.

Na de ingreep ervaart men geen tot matige pijn. Men moet een strikte hygiëne in acht nemen: de zone moet geregeld gespoeld worden met een antisepticum en er moet een antibioticazalf aangebracht worden gedurende één week. Er treden echter slechts zelden infecties op door de goede doorbloeding van de schaamlippen.

Schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining bij Delta Clinic

Wilt u meer informatie over de ingreep en over de prijs van een schaamlipcorrectie? Contacteer dan Delta Clinic, gezondsheidscentrum voor regio Kasterlee en omgeving. U bereikt ons op het telefoonnummer +32 (0) 14 43 01 43 of via het e-mailadres info@deltaclinic.be.