Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Neuscorrectie

neuscorrectieOns gelaat is onze identiteit voor de buitenwereld. Het is het eerste lichaamsdeel dat onze omgeving ziet. De neus vormt een belangrijk deel van het gezicht. Een neusverkleining of een kleine correctie kan leiden tot een verbetering van iemands voorkomen.

Wat houdt een neuscorrectie in?

Een corrigerende neusoperatie is moeilijk, omdat elke verandering in de structuur van de neus effect heeft op andere structuren. De neus is als een klok met een ingewikkeld raderwerk. Ervaring in dit soort ingrepen is dan ook van cruciaal belang voor het eindresultaat.

Een neusoperatie kan de vorm en/of de grootte van uw neus corrigeren met een minimum aan last achteraf. We kunnen de tip van de neus aanpassen, de neusvleugels versmallen, de hoek tussen bovenlip en neuspunt wijzigen enzovoort. Ademhalingsproblemen of aangeboren afwijkingen kunnen verholpen worden, evenals de esthetische gevolgen na een ongeval.

De verschillende mogelijkheden van een neuscorrectie

Delta Clinic volgt een vast traject waarbij we de problemen in kaart brengen door uw wensen te noteren en een klinisch onderzoek te doen. Dat kan aangevuld worden met medische beeldvorming en functionele testen, die bijvoorbeeld de doorgankelijkheid van de neus beoordelen. Ook wordt u geïnformeerd over de beperkingen van een neusplastie.

Vervolgens tekenen we een zeer gedetailleerd operatief plan uit, om zo weinig mogelijk voor verrassingen te staan. Voor het ontwerp van dit plan worden de verschillende problemen bestudeerd en stellen we een lijst van oplossingen op. De patiënt krijgt dit plan voorgelegd zodat hij goed weet wat er gaat gebeuren, wat kan en niet kan.

Ten slotte opereert de chirurg de neus volgens plan, waarbij hij af en toe toch met onverwachte situaties geconfronteerd wordt. Ook dan moet hij kunnen terugvallen op kennis en ervaring.

neusoperatie

Geen ombouw

In België is het de regel dat afwijkingen op de esthetiek van de neus gecorrigeerd worden, niet om het karakter of het raciale kenmerk van een neus te veranderen (bv. een “negroïde” neus ombouwen tot een “blanke” (Kaukasische) neus). We gaan niet op elke wens van de patiënt in, omdat we vaak zijn verwachtingen niet kunnen inlossen. We willen de afwijkingen eruit halen, niet de neus ombouwen.

Neuscorrectie bij Delta Clinic te Lichtaart – Kasterlee

Naargelang uw klachten, wensen en verwachtingen kan een neuscorrectie diverse ingrepen inhouden, zoals de inbreng van een implantaat in de neusbrug, een kin- of halscorrectie om de neus beter uit te doen komen, een correctie van de neustip. Tot welke oplossing we ook komen, Delta Clinic begeleidt u tijdens het hele proces, vanaf de intake tot de nazorg en herstel.

Wilt u meer informatie over de prijs van een neuscorrectie? Of wenst u meer toelichting over een dergelijke ingreep in uw situatie? U bereikt ons op het telefoonnummer +32 (0) 14 43 01 43 of via het e-mailadres info@deltaclinic.be.