Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Liposuctie - liposculptuur

Door plaatselijke vetophopingen kan u het gevoel hebben dat uw lichaam niet harmonieus is. Als diëten en sporten niet helpen om die storende vetophopingen weg te werken, kan liposuctie een optie zijn. Ons lichaam wordt weer in harmonie gebracht én dit met blijvend resultaat. De verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

Liposuctie: wat is dit precies?

tumblr_inline_n2ajyhqjaM1s9dopeLetterlijk betekent liposuctie het wegzuigen (suctie) van vet (lipo). De liposuctie kan eigenlijk beschouwd worden als de voorloper van de liposculptuur . Liposuctie is een behandeling waarbij door middel van zuignaaldjes plaatselijk vet wordt verwijderd om de lichaamsvorm te verbeteren. Een ander woord voor liposuctie is liposculptuur.

Liposuctie versus liposculptuur: is er een verschil?

Liposuctie en liposculptuur zijn twee termen die dikwijls door elkaar gebruikt worden, maar eigenlijk hetzelfde betekenen. Oorspronkelijk werden bij liposuctie  grote ‘zuigbuizen’ van 10-12 mm gebruikt, waardoor enkel het dieper gelegen vet kon worden opgezogen. Dankzij de nieuwe, geavanceerde technieken van de liposculptuur gebeurt het vet verwijderen nu veel efficiënter met fijnere cannules van 2-3-4 mm.

Waarom een liposuctie ondergaan?

Op plaatsen als buik, benen, billen, arm, hals, kin, rug enz. kunnen vetophopingen ontstaan die niet in verhouding zijn met de rest van het lichaam. Ondanks veel beweging of een dieet blijft dit zogenaamde plaatselijk vet zitten. en zal men eer vermageren op plaatsen waar men dat niet wil. ( bv borsten of gezicht)

Een oplossing voor het verwijderen van plaatselijk vet is liposuctie of liposculptuur. Het wegzuigen van dit plaatselijk vet kan ervoor zorgen dat de dikte van de vetlaag gelijk wordt aan de rest van het lichaam. Een liposuctie is mogelijk op het hele lichaam, maar wordt meestal uitgevoerd op de buik ,dijen,knieën of armen.

Liposuctie kan een goede oplossing zijn voor mensen met een vetoverschot op specifieke plaatsen. Het is beslist geen vermageringsmethode. Mensen die over hun hele lichaam een vetoverschot hebben vinden met liposuctie alleen geen oplossing van hun probleem. Het kan echter wel een aanzet zijn om beter te dieten en bewegen.

Deltaclinic voert zijn liposucties uit in Lichtaart,


45 % van onze klanten zijn Belgen, 35 % zijn Nederlanders en 20% andere nationaliteiten. De reputatie van onze chirurgen reikt ver. Vandaar dat het ons dan ook logisch leek om ons te vestigen in Kasterlee bij Turnhout. Een kleine 40 kilometer van Antwerpen en Eindhoven en een 30 kilometer van Breda en Tilburg.

Het grootste deel van onze klanten hoeft zich dan ook niet ver te verplaatsen en bovendien kunnen ze, indien gewenst, even verpozen in één van de hotels waar we mee samenwerken. Zij zijn zich zeer bewust van de speciale behoeften van onze klanten.

Delta Clinic, Kasterleesteenweg 95,  B-2460 Lichtaart, +32 (0) 14 43 01 43