Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Klachten van grote borsten reduceren door een borstverkleining

Wanneer een vrouw grote en zware borsten heeft, kan dit klachten met zich meebrengen. Meestal ontstaan er in dit geval klachten in de rug, nek en schouders. Beweging of sporten kunnen deze klachten verergeren, ook wanneer de vrouwen een extra ondersteunende BH draagt.

Bij beweging en sport moet het volledige gewicht van de borsten worden opgevangen door een andere spiergroep. Hierdoor kunnen er dus klachten ontstaan, waardoor de bewegingsvrijheid van de vrouw sterk afneemt.

Middels een operatie de borsten verkleinen


Wanneer vrouwen deze klachten ondergaan, dan zal er vaak eerst gekeken of de klachten kunnen worden verminderd door bijvoorbeeld de hoge rug en schouders te versterken. Vrouwen kunnen daarvoor bijvoorbeeld bij een fysiotherapeut terecht. In sommige gevallen kan dit de klachten verminderen.

Een volgende stap is een ingreep laten doen die de borsten kan verkleinen, ook wel de borstverkleining of mammareductie genoemd. Dit is een chirurgische ingreep waarbij de borsten verkleind worden, om het gewicht te reduceren. Alhoewel deze ingreep kan worden gezien als plastische chirurgie, heeft dit meestal een medische reden. Onder bepaalde voorwaarden wordt de ingreep ook door de zorgverzekeraar vergoed. Andere ingrepen zoals bijvoorbeeld de borstvergroting, waarbij de borsten dus juist in formaat toenemen, hebben meestal een cosmetische aard.

Hoe werkt een borstverkleining?


Bij een borstverkleining moet er natuurlijk een deel van de borst verwijderd worden. Het deel dat verwijderd wordt is het klierweefsel. De tepel wordt naar boven verplaatst en vervolgens wordt er aan de onderkant van de borst chirurgisch weefsel weggenomen. De hoeveelheid weefsel die kan worden weggenomen verschilt per patiënt, gemiddeld is het een halve kilo per borst. Na de operatie blijft overigens de functie van de borsten behouden, er kan dus nog steeds borstvoeding worden gegeven. Voordat de operatie van start kan gaan is er altijd eerst een intakegesprek in de kliniek, waarbij er uitleg wordt gegeven en wordt gekeken naar de specifieke situatie van de vrouw.
Meer informatie? Laat gerust iets weten. Wij helpen u graag vrijblijvend verder. U kan ons telefonisch contacteren op +32 (0) 14 43 01 43 of via het online contactformulier. Onze medewerkers behandelen zo spoedig mogelijk al uw vragen.