Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Klachten in rug en nek verminderen met de borstverkleining

Grote borsten zijn voor veel vrouwen een teken van hun vrouwelijkheid. Voor de buitenwereld kan het als een schoonheid gezien worden. Toch zijn er vrouwen die van nature grote borsten hebben en hier juist vanaf willen.

Deze grote borsten kunnen namelijk klachten geven in de nek, schouders en de rug. Vaak komen deze klachten naar boven op het moment dat er bewogen wordt of wordt gesport. De rug, nek en de schouders moeten het gewicht van de borsten opvangen, wat voor klachten kan zorgen in dit gebied.

Borstverkleining


Wanneer een vrouw met grote borsten overweegt om operatief de borsten kleiner te laten maken, zijn er vaak al diverse andere dingen geprobeerd. Deze vrouwen vaak onder behandeling bij de fysio om de rug- en nekspieren te versterken. Dit helpt soms wat tegen de klachten, maar niet altijd. In bepaalde gevallen is de oplossing dus om middels een operatie de borsten te verkleinen.

Dit is een operatie die door een plastisch chirurg uitgevoerd wordt, maar is in veel gevallen dus wel medisch van aard en niet cosmetisch. Ook vergoeden de zorgverzekeraars de operatie, mits er voldaan wordt aan een aantal eisen. Zo moet de vrouw bijvoorbeeld minimaal een DD cup hebben en onder een bepaald BMI zitten. De zorgverzekeraar of arts kan daarover meer vertellen.

Een consult


Tijdens een consult met een arts wordt er naar de borsten gekeken en bepaald of het bereiken van het doel (de borsten kleiner maken) een mogelijkheid is. Een chirurg zal daarnaast ook uitleggen hoe een operatie precies in zijn werking gaat. Ieder lijf is natuurlijk verschillend en er moet dan ook per geval naar de borsten gekeken worden. Gemiddeld zal er door een borstverkleining ongeveer 0,5 kilogram per borst worden verwijderd.
Meer informatie? Laat gerust iets weten. Wij helpen u graag vrijblijvend verder. U kan ons telefonisch contacteren op +32 (0) 14 43 01 43 of via het online contactformulier. Onze medewerkers behandelen zo spoedig mogelijk al uw vragen.