Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Kincorrectie - halscorrectie

kincorrectieSommige mensen ondervinden last van een te grote of te kleine kin, of hun kin staat scheef. Een kinlift, een kinverkleining of een kinvergroting kan de verhoudingen in het gelaat weer in evenwicht brengen.

Kincorrectie of halscorrectie: veelal om cosmetische redenen

Een medische aanleiding is zeer zeldzaam voor een kincorrectie. Zo kan het voorkomen dat tanden die niet goed meer op elkaar staan omdat de kin en in feite de hele kaak te klein of te groot is. Er is in zo’n geval echter geen sprake van een kincorrectie, maar van een heuse kaakoperatie, waarvoor men het best raad vraagt aan de tandarts. Die verwijst dan door naar een kaakchirurg, die de operatie in goede banen zal leiden.

Kincorrecties worden het meest toegepast om esthetische redenen. Men vindt dat de kin te groot of te klein is, dat er overtollig vet aanwezig is of dat ze scheef staat. Een correctie aan de kin kan in dat geval ook beschouwd worden als een halscorrectie, aangezien beide nauw met elkaar samenhangen. Soms wordt een kincorrectie gecombineerd met een liposuctie van de mondbodem of met een neuscorrectie.

Wat houdt een kincorrectie in?

Voor een nauwkeurige diagnose en een optimaal resultaat houdt de plastisch chirurg rekening met verschillende anatomische factoren. Vaak is een radiografie nodig om het aandeel aan bot in de kin te beoordelen en de afwijkingen op de anatomie zowel in voor- als in zijaanzicht duidelijk te maken. De specialist beoordeelt de verhouding neus/kin, de positie en vorm van de onderlip, de labiomentale plooi en het vetkussen in de kin. Naargelang de situatie van de patiënt kiest men voor een kinlift, een kinverkleining of een kinvergroting.

Bij een kinverkleining verwijdert de chirurg wat kaakbot en/of bindweefsel. Dat gebeurt vooral bij personen van wie de kin te groot oogt of te ver naar voren staat.

Een onderontwikkelde kin kan met een kinprothese vergroot worden (augmentatie). De chirurg zet een op maat voorgevormde prothese uit poreus wit materiaal (Porex) op de kin vast met twee kleine schroeven. Het implantaat wordt via een snee tussen de onderlip en het tandvlees van de ondertanden ingebracht.

Delta Clinic gebruikt Porex-gelaatsimplantaten, die veel betere eigenschappen hebben dan silicone-implantaten: ze zijn even hard als het bot, ze worden met kleine schroeven gefixeerd zodat ze niet kunnen bewegen, ze hebben een heel laag risico op infectie en ze veroorzaken geen botverlies, wat bij siliconeprothesen wel gebeurt.

Soms kan een kinvergroting ook door middel van een lipofilling.

Halslift

Naarmate het ouder worden wordt ook de huid aan de hals of kin slapper. Een halscorrectie of onderkinlift kan dan helpen om overtollige huid met rimpels te corrigeren.
Bij een halslift strijkt men de huid van de hals en de onderkin glad. Een halslift wordt vaak gedaan in combinatie met een facelift, omdat vaak ook de huid van het gezicht verslapt en verouderd is. Soms is er ook sprake van een dubbele kin.

Kincorrectie bij Delta Clinic

Wilt u meer informatie over de ingreep en over de prijs van een kincorrectie? Contacteer dan Delta Clinic, gezondsheidscentrum voor Kasterlee en omgeving. U bereikt ons op het telefoonnummer +32 (0) 14 43 01 43 of via het e-mailadres info@deltaclinic.be.

Delta Clinic, Kasterleesteenweg 95, B-2460 Lichtaart