Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Haartransplantatie – haarimplantatie

Overmatige stress, een medische aandoening, ouder worden, genetische aanleg,…  overmatige haaruitval of kaalheid kent verschillende oorzaken. Gelukkig zijn er ook meerdere oplossingen. Ligt er een tijdelijke oorzaak aan de basis, dan kan een dermatoloog of psycholoog je vaak helpen. Is de kaalheid echter van langdurige of blijvende aard, dan is een haarimplantatie of haartransplantatie vaak de oplossing om terug met een volle haardos en vol zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Haaruitval is een natuurlijk proces, iedereen verliest haar. Een natuurlijke cyclus gaat als volgt: een haar kan drie tot vijf jaar meegaan. Na deze periode valt het haar uit en neemt het haarzakje een rustmoment: gedurende drie maanden groeit hier geen nieuwe haar. Na deze rustfase groeit er een nieuwe haar die opnieuw drie tot vijf jaar meegaat.

Gemiddeld verlies je op die manier 50 tot 100 haren per dag. Maar als dat er veel meer zijn, spreken we van overmatige haaruitval. Als er vervolgens niet voldoende nieuwe haren bijkomen, kan je haar erg dun worden of krijg je kale plekken. Niet iedereen voelt zich daarmee even goed in zijn vel. Is dat bij jou het geval, dan helpen onze gespecialiseerde chirurgen je graag verder aan de hand van een haarimplantatie of -transplantatie.

Haartransplantatie of haarimplantatie: het verschil

Haaruitval bij vrouwen, haaruitval bij mannen, kale plekken, dunner wordend haar of een terugtrekkende haarlijn: het type alopecia (de juiste medische term voor kaalheid) bepaalt voor een groot stuk wat de beste methode is. We bekijken steeds samen wat voor jou het beste werkt. Daarbij houden we ook rekening met je persoonlijke voorkeur naargelang de verschillende voor- en nadelen van elke methode.

Bij een haartransplantatie worden er haarwortels vanop een deel van het hoofd waar nog voldoende haar groeit (zoals bijvoorbeeld achteraan, de ‘haarkrans’) getransplanteerd naar het kale deel.

Voor een haartransplantatie moet je dus nog voldoende dik haar hebben elders op je hoofd. Het voordeel is dat dit een erg natuurlijk resultaat geeft, het gaat immers om je eigen haar. Kies je voor een haartransplantatie zal je wel even geduld moeten hebben. Na drie tot vier weken vallen de getransplanteerde haren namelijk uit (de haarzakjes gaan in rust), waarna ze na 3 tot 4 maanden opnieuw beginnen groeien. Na 9 tot 12 maanden heb je een optimaal resultaat.

Bij een haarimplantatie implanteren we kunsthaar. In tegenstelling tot een haartransplantatie heb je hierbij dus meteen resultaat. Onze haarimplantaten zijn van hoge kwaliteit en zien er zo goed als natuurlijk uit. Enkel de nazorg zal bij haarimplantaten iets intensiever zijn dan bij een haartransplantatie. Natuurlijk leggen we je alles uitgebreid uit omtrent de verzorging van je nieuwe haar.

Haartransplantatie of haarimplantatie bij Delta Clinic

Onze dokters bekijken steeds elk geval individueel en zoeken voor elke klant een oplossing op maat. Delta Clinic staat garant voor een veilige ingreep volgens de beste en nieuwste methodes. Het resultaat is een natuurlijk ogende, volle haardos.

Lichtaart – Kasterlee is een interessante uitvalsbasis.

De Delta Clinic is gelegen in de provincie Antwerpen, in Lichtaart-Kasterlee. Gemakkelijk bereikbaar via de E34 en E313 vanuit alle hoeken van Vlaanderen en net over de Belgisch-Nederlandse grens voor onze talrijke Nederlandse patiënten. Slechts een half uurtje auto rijden vanuit Antwerpen, Breda, Tilburg en Eindhoven.

Volgens onze patiënten is Kasterlee de ideale omgeving om in alle rust even te bekomen van hun ingreep. Patiënten die na hun borstvergroting een overnachting wensen,vinden in elke prijscategorie een hotel of B&B in de buurt.

Delta Clinic, Kasterleesteenweg 95,  B-2460 Lichtaart, +32 (0) 14 43 01 43