Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Een buikwandcorrectie na extreem afvallen

Overgewicht is iets dat de gezondheid van vele mensen bedreigt. Er is dan ook veel aandacht voor. Sommige mensen hebben echter te maken met extreem overgewicht, ook wel morbide obesitas genoemd. Er zijn zelfs diverse televisieprogramma’s aan gewijd. Wanneer deze mensen eindelijk de stap zetten om te gaan afvallen, is dat natuurlijk niet niks.

Ze zijn soms wel jaren bezig om weer op een gezond gewicht te komen. Wat je bij deze groep mensen ziet is dat er vaak veel overtollig vel is rond de buik. Dit vel is dermate uitgerekt, dat het niet meer zo zal herstellen. Wel is er inde plastische chirurgie een ingreep die dit kan herstellen, dit heet de buikwandcorrectie en wordt ook bij de Delta Clinic uitgevoerd.

Overtollig vel verwijderen middels de buikwandcorrectie

Het overtollige vel rond de buik, kan soms nog de indruk geven dat mensen nog steeds veel overgewicht hebben. Het vel weegt namelijk ook behoorlijk wat kilo’s. Ook is het natuurlijk een herinnering aan hun oude lichaam, waar ze zo ontzettend hard voor gewerkt hebben om weer op een gezond gewicht te krijgen. De buikwandcorrectie is overigens de enigste mogelijkheid om dit overtollige vel te verwijderen.

Wanneer iemand een dergelijke ingreep overweegt, is het voor een plastisch chirurg die de ingreep uitvoert enorm belangrijk dat er gekeken wordt naar de situatie. Niet iedereen die veel is afgevallen zal in aanmerking komen. Een plastisch chirurg moet zien dat iemand echt serieus is en dat de kans klein is dat iemand weer terugvalt in zijn of haar oude gewoontes. Het is daarom ook belangrijk om eerst een afspraak te maken voor een consult met een plastisch chirurg om naar de situatie te kijken.
Meer informatie? Laat gerust iets weten. Wij helpen u graag vrijblijvend verder. U kan ons telefonisch contacteren op +32 (0) 14 43 01 43 of via het online contactformulier. Onze medewerkers behandelen zo spoedig mogelijk al uw vragen.