Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Buikwandcorrectie

buikwandcorrectieEen buikwandcorrectie (abdominoplastie) is een veel gevraagde ingreep bij Delta Clinic. Als de buik een huidoverschot vertoont, er te veel vetweefsel is of de buik uitgezakt is, dan is een buikwandoperatie te overwegen.

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een plastische ingreep waarbij de zone tussen de pubis (schaamheuvel) en het ribbenrooster wordt behandeld. We verwijderen de vetschort, we verplaatsen eventueel de navel en verstevigen de buikspieren – ook wel reefing genoemd. Soms werkt een liposculptuur abnormale vetophopingen op de flanken weg.

Een buikwandcorrectie: voor wie en hoe?

Een buikwandcorrectie is niet altijd mogelijk. Het is geen goede oplossing voor de zogenaamde ‘bierbuik’.              De gevolgen van een zwangerschap kunnen een goede reden zijn voor een buikwandcorrectie, of als er in de loop der jaren enkele kilo’s op de buikwand zijn bijgekomen.

Een buikwandcorrectie gebeurt onder volledige narcose. De overtollige huid wordt verwijderd en de buik krijgt als het ware een inwendig corset. Een buikwandcorrectie zorgt voor een strakke buikcontour, met een zo klein en onzichtbaar mogelijk litteken van flank tot flank. Het litteken zit binnen het slipje (bikinisneetje).

De dokters van de Delta Clinic leggen de technische kant van de operatie nauwkeurig uit.                                         Vooral wat er met de navel gebeurt zorgt soms voor verwarring. Daarnaast leggen zij de nodige nazorg uit, bijvoorbeeld hoe het drukverband werkt, dat u zo’n zes weken zal moeten dragen. Tijdens de eerste controle worden de steristrips en hechtingen verwijderd, ongeveer twaalf dagen na de operatie.

Delta Clinic waarborgt een persoonlijke begeleiding, vanaf het eerste gesprek en de voorbereiding tot de nazorg van de ingreep. Een strikte bedrust na de operatie is aangeraden.

Buikwandcorrectie bij Delta Clinic

Indien u een buikwandcorrectie overweegt kan u voor informatie over de ingreep of de prijs terecht bij het gespecialiseerde team van Delta Clinic.

U kan ons bereiken op het telefoonnummer +32 (0) 14 43 01 43 of via het e-mailadres info@deltaclinic.be.

Delta Clinic, Kasterleesteenweg 95, B-2460 Lichtaart