Bel de Delta Clinic, specialist in borstvergroting en liposuctie+32 (0) 14 43 01 43
Bel ons voor een afspraak!

Borstverkleining - borstlifting

borstlift - borstverkleiningTe zware of hangende borsten hoeven tegenwoordig geen blijvend probleem meer te zijn. Een borstverkleining en een borst optrekken zijn geen taboe meer en zijn nu zelfs een veel voorkomende ingreep. Ze worden om esthetische of medische redenen uitgevoerd.

Wanneer kiezen voor een borstverkleining of borstlift / borstlifting?

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een borstverkleining liggen op het medisch-fysieke en psychische vlak. Zware of hangende borsten zijn vaak een oorzaak van schouder-, nek- of rugklachten, of van psychisch-maatschappelijke problemen.

Een borstverkleining en een borst optrekken (borstlifting) is eigenlijk een operatie met hetzelfde effect: bij verkleining wordt het volume verkleind en de huid aangepast, bij pexie of lifting wordt de huid aangepast en blijft het volume zoals het was of wordt er een prothese ingebracht.

Hoe gaan we te werk bij een borstverkleining?

Borstverkleining is uiteraard altijd op maat. Het liften bij borstverkleining resulteert ook in stevigere borsten. Tijdens de besprekingen vóór de operatie krijgt de patiënte uitleg over alle te ondernemen stappen, de duur van de operatie en de nazorg. Naast een borstonderzoek voeren we indien nodig een borstkasonderzoek uit, of indien nodig een echomammografie bij een positieve familiale anamnese. We bekijken ook eventuele rugafwijkingen, zodat we de patiënte zo volledig mogelijk kunnen informeren over het te verwachten eindresultaat.

Een borstverkleining en een borst optrekken gebeuren onder algemene anesthesie. Ze vereisen slechts daghospitalisatie. Deze ingrepen zijn niet zo pijnlijk en geven op termijn heel goede resultaten. De littekens zijn minimaal en geplaatst waar ze het minst storen. Bovendien blijft de functie van de borst gerespecteerd: de mogelijkheid tot borstvoeding blijft bestaan en de doorbloeding en de gevoeligheid van de tepel wordt behouden.

Borstverkleining bij Delta Clinic

U kan steeds terecht met al uw vragen over een borstverkleining of een borstlift bij het ervaren team van Delta Clinic , gezondheidscentrum voor Lichtaart en omgeving.

Wilt u meer informatie over de prijs van een borstverkleining of een borstlift? Of wenst u meer toelichting over een dergelijke ingreep in uw situatie? Dan kan u ons bereiken op het telefoonnummer+32 (0) 14 43 01 43 of via het e-mailadres info@deltaclinic.be.

Delta Clinic, Kasterleesteenweg 95,  B-2460 Lichtaart